Κοινωνία
Εκτύπωση | Μέγεθος Κειμένου μείωση μεγέθους μείωση μεγέθους
Κοντά στους γέροντες της Νέας Βασιλειάδας κάτοικοι της Μαγούλας
Κοινωνία ( 22/01/2011 10:12 )    δήμος: Πύργου
Κοντά στους γέροντες της Νέας Βασιλειάδας κάτοικοι της Μαγούλας
Φωτογραφίες από την επίσκεψη ενοριτών της Μαγούλας στο ίδρυμα της Νέας Βασιλειάδας.

Επίσκεψη αγάπης στους γέροντες του ευαγούς ιδρύματος της Νέας Βασιλειάδας, πραγματοποίησαν οι ενορίτες της Μαγούλας (πρώην δήμου Ωλένης), με επικεφαλής τον εφημέριο πατέρα Ιωάννη Χωραΐτη...

...και την ευγενική παρουσία του πατέρα Χαράλαμπου Αγγελόπουλου.

Η ανταπόκριση των κατοίκων του χωριού στην ανθρωπιστική αυτή επίσκεψη ήταν συγκινητική. Καθένας πρόσφερε ότι μπορούσε σε τρόφιμα και φιλέματα για τους ηλικιωμένους γέροντες και γερόντισσες, που φιλοξενεί και προσφέρει έμπρακτη στοργή και αγάπη το εκκλησιαστικό ίδρυμα της Ιερής Μητρόπολης Ηλείας.

Ο πατήρ Ιωάννης Χωραΐτης εκφράζει τις ευχές και τις ευχαριστίες του στους ενορίτες του, αλλά και στην ευγενική χορηγία τροφίμων που έστειλαν ορισμένοι εργαζόμενοι από τα Δικαστήρια Πύργου, στο κάλεσμα της συναδέλφου τους από την Μαγούλα. Στη συνέχεια, οι ενορίτες επισκέφτηκαν το ιστορικό Μοναστήρι της Κοιμήσεως Θεοτόκου Σκαφιδιάς,όπου τελέστηκε Παράκληση από τους δύο ιερείς.

Όπως μας δήλωσε η ενορίτισσα Χαρά Κουρμπανά: "Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες προσφοράς χαράς και αγάπης προς στους ανήμπορους συνανθρώπους μας είναι αξιέπαινες και δεν μας κοστίζουν τίποτα. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι να αφιερώσουμε λίγο από το χρόνο μας και να αντικαταστήσουμε έστω και μια φορά το χρόνο κάποιες από τις πολυτελείς συνήθειές μας, αντί να πάμε για ένα καφέ ή ένα ποτό, να αγοράσουμε λίγα καλούδια και να πάμε σ΄ αυτούς τους ανήμπορους και παλαίμαχους της ζωής, παππούδες και γιαγιάδες. Νομίζω ότι είναι κοινωνικό μας καθήκον και τους το χρωστάμε".

Εκτύπωση