Κοινωνία
Εκτύπωση | Μέγεθος Κειμένου μείωση μεγέθους μείωση μεγέθους
Δύο καινούργιες παιχνιδοθήκες στα Διάσελλα και την Πλατιάνα
Κοινωνία ( 24/01/2011 08:36 )    δήμος: Ανδρίτσαινας-Κρεστένων
Δύο καινούργιες παιχνιδοθήκες στα Διάσελλα και την Πλατιάνα
Άνθισαν τα χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών σε Πλατιάνα και Διάσελα από τα παιχνίδια που τους πρόσφερε ο Όμιλος "Πολιτεία Ήλιδας Ολυμπίας".

Δύο πυρόπληκτα και δυσπρόσιτα χωριά του νομού Ηλείας τα Διάσελλα και την Πλατιάνα, επέλεξε αυτή τη φορά ο Όμιλος Ηλείων για τον πολιτισμό και την ανάπτυξη «Πολιτεία Ήλιδας Ολυμπίας» για να δημιουργήσει Παιχνιδοθήκες.

Με χαμόγελα αλλά και θλίψη ζωγραφισμένη στα παιδικά τους προσωπάκια οι μαθητές και μαθήτριες των δημοτικών και των νηπιαγωγείων στα Διασέλλα και στην Πλατιάνα του δήμου Κρεστένων-Ανδρίτσαινας του νομού Ηλείας υποδέχθηκαν  τα μέλη του Ομίλου μας τα οποία τους προσέφεραν παιχνίδια για τη δημιουργία δανειστικών παιχνιδοθηκών.

Τα παιχνίδια που απλόχερα τους πρόσφεραν άλλα παιδιά της Ηλείας, καταστήματα του νομού, καθώς και η εταιρεία παιχνιδιών LEGO δημιούργησαν μία ζεστή και εγκάρδια ατμόσφαιρα.

Αρωγός στην προσπάθειά μας ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου  νηπιαγωγείου Πύργου που πρόσφερε στα παιδιά δώρα και χαρτική ύλη. Η πρόεδρος του Συλλόγου κα Ειρήνη Μπέκιου καθώς και εκπρόσωποι των γονέων και παιδιά του νηπιαγωγείου μας συνόδευσαν στα δύο χωριά. Τα παιδιά μάλιστα στα  δωράκια που  είχαν ετοιμάσει, είχαν γράψει το όνομά τους ώστε τα παιδιά να ξέρουν ποιοι τους τα είχαν προσφέρει.

Στα Διάσελλα τα μέλη του Ομίλου υποδέχθηκαν ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Κώστας Βασιλακόπουλος και η δραστήρια νηπιαγωγός κα Σία Βασιλοπούλου.

Στην Πλατιάνα τα μέλη του Ομίλου υποδέχθηκαν ο δάσκαλος κ. Ευστάθιος Βουρλιάς με τη σύζυγό του καθώς και η σύζυγος του προέδρου της κοινότητας κα Ασημίνα Κοτρέτσου και ο αντιπρόεδρος της κοινότητας κ. Θεόδωρος Θανάσουλας.

Στόχος του Ομίλου, όπως είπε η πρόεδρός του Σοφία Χίντζιου Κοντογιάννη είναι μέσα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, τα παιδιά να νιώσουν το συναίσθημα της αλληλεγγύης και της προσφοράς και να δώσουν ένα από τα αγαπημένα τους παιχνίδια, που πλέον, ίσως, δεν χρησιμοποιούν, σε άλλα παιδιά που τα έχουν ανάγκη.

Τόσο η νηπιαγωγός κα Σία Βασιλοπούλου όσο και ο δάσκαλος κ. Ευστάθιος Βουρλιάς και ο πρόεδρος του Δημοτικού Διαμαρίσματος Διασέλλων κ.  Κ. Βασιλακόπουλος, αλλά και οι γονείς των παιδιών ευχαρίστησαν τα μέλη του ΔΣ του Ομίλου Πολιτεία Ήλιδας – Ολυμπία, αλλά και τον βουλευτή και πρώην υφυπουργό Γιώργο Κοντογιάννη ο οποίος ως μέλος του Ομίλου είχε εργασθεί για τη συλλογή των παιχνιδιών και παρευρίσκετο  στα Διάσελλα.

Η πρωτοβουλία του Ομίλου Πολιτεία Ήλιδας – Ολυμπίας θα επαναληφθεί αφού παιδιά από όλη την Ηλεία, αλλά και καταστήματα με παιχνίδια συνεχίζουν να προσφέρουν και να ενισχύσουν την ιδέα για τη δημιουργία δανειστικών παιχνιδοθηκών, κατά τα πρότυπα των δανειστικών βιβλιοθηκών, ώστε μέσα στην περίοδο της οικονομικής κρίσης παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα αγοράς παιχνιδιών να αποκτήσουν την ευκαιρία να γευθούν τη χαρά που απολαμβάνουν και άλλα συνομήλικά τους παιδιά, και να μεγαλώνουν ισορροπημένα λαμβάνοντας όχι μόνο τα προς το ζειν, αλλά και τη χαρά του παιχνιδιού.

Εκτύπωση